Biserica ortodoxa

In anul 1929, in Pischia a existat o capela ortodoxa care a functionat in casa de la numarul 267, fiind o filiala a bisericii ortodoxe din Murani, avand 29 familii, formate din 58 de persoane. Avea o proprietate de 32 Joch (lante) de pamant.

Astazi exista parohia Pischia, care cuprinde 315 familii, formate din 960 de suflete, din care 33 sunt considerati bastinasi iar ceilalti sunt veniti in ultimi zece ani. Biserica are hramul „Pogorarea Sfantului Duh”.

Cladirea bisericii ortodoxe actuale este construita intre anii 1988-1990, de catre locuitorii satului, sub conducerea preotului Vasile Ardelean.

Cele mai mari sarbatori religioase sunt inchinate maicii Domnului, Domnului Isus Hristos, Sfintilor. La sarbatoarea Rusaliilor Pogorarea Sfantului Duh)se sarbatoreste Ruga Bisericii si Hramul sau. Biserica a fost pictata intre anii 1994-1998 de catre pictorul Stefan Gurmay.

Participarea crestinilor la biserica este multumitoare, cu exceptia marilor sarbatori cand sunt aproximativ 100-150 de persoanele. Deoarece populatia romana nu este omogena, venind aici, alaturi de populatia germana si putinii bastinasi romani, oameni din diferite zone geografice din Romania (Moldova, Oltenia, Ardeal, Dobrogea, din peste 20 de judete, ea nu are inca traditii comune, vechi, inceea ce priveste viata spirituala si nici cea culturala.